Elérhetőség

Kastélydombi Általános Iskola
1188. Budapest, Nemes utca 56-60.
Telefon: 06-1-291-31-33
Fax: 06-1-290-1993

E-mail: kastelydomb@kastelydomb.axelero.net

OM azonosító: 035134

Iskolánkkal kapcsolatos Friss információkért kattintson a Friss hírek menüpontra!

Megközelíthető:
Alacska-lakótelepről az Alacska-busszal (254E);
Béke tér felől a  166 és 266-os busszal;
Kőbánya-Kispest metróállomásról a 184-es és a 284E-es buszokkal.

" Az iskola dolga
hogy megtanítsa velünk, hogyan kell tanulni,
hogy felkeltse a tudás iránti étvágyunkat,
hogy megtanítson minket a jól végzett munka örömére
és az alkotás izgalmára,
hogy megtanítson szeretni, amit csinálunk,
és hogy segítsen megtalálni azt, amit szeretünk csinálni. "

(Szent-Györgyi Albert)

Iskolánk, az 1982-ben alapított Kastélydombi Általános Iskola Pestszentimre legfiatalabb és legnagyobb általános iskolája, 45 pedagógus és  közel 400 gyermek második otthona.


Kiemelt célunk és feladatunk, hogy valamennyi tanulónk számára kiváló színvonalú alapképzést biztosítsunk, és minden tanulónkat szorgalmas, a tanuló képességének megfelelő, eredményes munkavégzésre ösztönözzük. A szülőkkel karöltve törekszünk arra, hogy a ránk bízott gyermekek szellemileg, testileg és lelkileg harmonikusan, kiegyensúlyozottan fejlődjenek. Nyugodt, pozitív, a másik megbecsülésén alapuló, családias légkörben folyik intézményünkben az oktatói és nevelői munka, és tanulóink örömmel járnak a Kastélydombi Általános Iskolába.


Minden évben nagy szeretettel várjuk a nagycsoportos óvodásokat és szüleiket bemutató foglalkozásainkra, nyílt napjainkra, iskola előkészítő foglalkozásainkra, hogy megismerkedhessenek iskolánk életével és a tanító nénikkel. Ősszel segítjük az iskolába történő beilleszkedést, és nagy gondot fordítunk a gyermekek és családjaik megismerésére, az együttműködő tanár-szülő kapcsolat kialakítására. Újdonságot jelent a 2004/2005-ös tanévtől az első évfolyamon működő Paletta program, melyről az elsőseinknek szóló menüpontban olvashatnak. Alsó tagozatban tanulóink szép, esztétikus tantermekben, emberileg és szakmailag is kiemelkedő tanító nénik vezetésével tanulnak jelenleg 9 osztályban. Kiemelt szerepet kap alsó tagozaton a tehetséggondozás és a felzárkóztatás. Tanítóink és napközis nevelőink felkutatják és gondozzák a tehetségeket, és fő állású fejlesztő pedagógusaink segítségével felzárkóztatják a tanulási nehézséggel küszködő gyermekeket.


A felső tagozat 11 osztályában az alapkészségek kiemelt fejlesztése, és a továbbtanulás, sikeres pályaválasztás előkészítése a fő cél. Az eredményesebb munkavégzés érdekében az angol nyelv oktatása már 4. évfolyamtól, a számítástechnika és technika tantárgyaké pedig 5. osztálytól csoportbontásban folyik 7. és 8. évfolyamokon nívócsoportokban tanítjuk a matematikát.


Intézményünk több mint oktatási-nevelési intézmény. Iskolai rendezvények, kirándulások, belföldi és külföldi utazások, táborok, erdei iskolák, meghitt ünnepségek és együttlétek teszik mindennapjainkat is ünneppé. Kiemelt feladatunknak tartjuk az egészséges életmódra nevelést, és mindennapos testmozgási lehetőséget biztosítunk iskolánk valamennyi tanulója számára. Klubok, szakkörök és tanfolyamok széles skáláját kínáljuk a szabadidő szervezett eltöltésére. Angol és számítástechnikai tanfolyamok, színjátszó szakkör, rajz és képzőművészeti, kerámia és néptánc tanfolyamok, karate, kisiskolás torna, kosárlabda, kézilabda, foci, aerobik, edzések közül választhatnak tanulóink érdeklődésüknek megfelelően. Előkészítőkkel is segítjük a 8. osztályosok felvételi vizsgákra való felkészülését. A sport és tanulmányi versenyeken, kerületi rendezvényeken elért eddigi sikereink is jelzik felénk, hogy helyes úton járunk, és testületünk sikeresen meg tudja valósítani vállalt, pedagógiai programunkban is megfogalmazott küldetését.


Szeretnénk a jövőben hagyományainkat megőrizve a kor követelményeinek, valamint a szülők és tanulóink igényeinek megfelelően, iskolánk pozitív értékeire építve fejlődni tovább.