Friss hírek

 

Tisztelt Szülõk!

 

November 21-én, 17 órától pályaválasztási szülői értekezlet a 8-osok számára!


 


 

EMMI rendelet az országhatárt átlépő autóbuszos kirándulások biztonságáról.

 


 


A MAGYAR GYERMEKVÉDELMI RENDSZER MŰKÖDÉSE AZ ONLINE KÖRNYEZETBEN TÖRTÉNŐ GYERMEKVESZÉLYEZTETÉS TÜKRÉBEN


PAPÍRGYŰJTÉS
 Hétfőnként 7.00-8.30 óráig
 15.00-16.30 óráig


 

EBÉDLEMONDÁS

aktuális -->                       06-1-2961488

vagy

etkezeslemondas@gesz.bp18.hu

 

Felhívjuk a figyelmet, hogy a következő tanítási napra csak a 7:30-9:00 óra között beérkezett jelzéseket tudjuk befogadni!

 

Budapest, 2016. november 24.                                              Budapest Főváros XVIII. kerület

Gazdasági Ellátó Szolgálat

 

A gyermekek étkeztetésével kapcsolatos ügyintézés megkönnyítése érdekében a GESZ elindította az étkezési program internetes felületét.

Az Online felülettel kapcsolatos szülői tájékoztató ITT , az Online felület használatához szükséges szülői nyilatkozatot ITT érhető el. 

Tisztelt Igazgató Asszony/Úr!
Közös felelősségünk az oktatási/nevelési intézetekbe járó diákok biztonsága. Ennek része a fertőző betegségek elleni küzdelem is, ebben szeretnénk a jövőben rendszeresen együttműködni Önökkel.
Az influenza évről-évre a téli időszakban nagyszámú megbetegedést okoz Magyarországon. A járvány elleni küzdelemben a legfontosabb a körültekintő felkészülés, amelyben az influenza elleni védőoltások és a járvány ideje alatt a megfelelő személyi higiéne segíthetnek a legtöbbet.
Az influenza elleni védőoltások elsődleges célja a súlyos, kórházi ellátást igénylő megbetegedések, és az influenza okozta halálesetek megelőzése. E cél elérése érdekében a kormány ebben az évben is 1,3 millió adag térítésmentes oltóanyagot biztosít azok számára, akik életkoruk vagy egészségi állapotuk miatt fokozottan veszélyeztetettek, illetve akik ezen csoportokat az influenzavírus átadása révén veszélyeztethetik.
Mivel a járvány általában január második felében teljesedik ki, most még nem késő az oltás beadása, ezért kérjük, hogy hívják fel a szülők figyelmét, hogy a krónikus betegségben szenvedő gyermekeik részére kérjék a térítésmentes influenza elleni védőoltást háziorvosuktól.
Az iskolai közeg (sok gyermek, zárt légtér) különösen kedvező a légúti és cseppfertőzéssel terjedő betegségek esetén a járvány kialakulásában. Ezért tartjuk fontosnak az iskolavezetés, a szülők és a diákok felvilágosítását arról, hogy mit lehet tenni a betegség terjedésének megelőzése érdekében.
Intézményi lehetőségek, melyek jelentősen csökkenthetik a fertőzések számát:
 Az osztálytermek, közösségi terek, tanári gyakori szellőztetése.
 Az illemhelyen szappan és papírtörülköző biztosítása. A járványos időszakban semmiképp se tegyünk ki textiltörülközőt!
 A beteg gyermek/tanár mielőbbi kiemelése környezetéből.
 Figyelemfelhívás a személyi higiéne fontosságára, melyek az alábbiak:
 Az intézménybe való érkezéskor mossunk szappannal alaposan kezet!
 Lehetőleg ne érjünk az orrunkhoz, szánkhoz, arcunkhoz, ha mégis, mossunk előtte/utána szappannal kezet!
 Zsebkendőbe, annak híján könyökhajlatunkba tüsszentsünk, ne a tenyerünkbe, amellyel mindent megfogunk.
 Étkezés és illemhely használata előtt/után szappannal alaposan mossunk kezet!
 Ne használjunk textil törülközőt!
Kérjük, hogy a https://www.antsz.hu/felso_menu/temaink/jarvany/influenza/plakat weboldalról letölthető plakátokat, jól látható helyre helyezzék ki.
Segítségét és támogatását ezúton is köszönjük.

Tisztelt Szülõk , Kollégák, Adományozók !

Köszönjük az elõzõ évi adományokat! Osztálytermet rendeztünk be, lap-topot, projektort vásároltunk, erdei tábori segítséget, Határtalanul pályázat kiegészítést tudtunk belõle finanszírozni !

A 2015. SZJA 1 % felajánlását szeptember 20-án megkaptuk.

1.415.863.- Ft

Köszönjük, hogy erõsödött az adományozó kedv, a pénzt a közösségi célok, események finanszírozására, eszközbeszerzésre, közösségi alkalmak megrendezésére, esztétikai megjelenés, játszótér fejlesztésére fordítjuk.

 


 

Tálcán kínált egészség - megújult a közétkeztetés


 

Az alábbi linkekre kattintva érhetik el a felsõ tagozatosok

Kötelezõ és ajánlott olvasmányait

Lista1    Lista2


 

A határtalanul! pályázat keretein belül 2016 és 2014 tavaszán Erdélyben, 2015-ben a felvidéken jártunk. A kirándulások anyaga a LOGO-ra kattintva érhető el.


 

Tisztelt Szülők!

A magyar köznevelési rendszer megismerése, hatékonyságának, eredményességének, esetleg fejlesztési területeinek megismerése érdekében az oktatás irányításának szakemberei egy új ellenőrzési és értékelési rendszert vezettek be, mely hasonló szerkezetű, mint a többi Európai Uniós országban.

Működni fog egy egységes, nyilvános szempontokon, rendszeres önértékelésen alapuló intézményi önértékelési rendszer, melynek keretében tanfelügyeleti látogatások, minősítési eljárások, vezetői és intézményértékelési feladatok várnak ránk.

Ennek eredményessége érdekében a szülői kérdőívek, visszajelzések is segíthetnek bennünket.

A felmérésben részt vevő szülői közösségeket, egyes szülőket a felmérő kérdőívek kitöltésének igényével a tanítók, tanárok, intézményi felelős keresi meg, tájékoztatja a kérdőívek kitöltésével, időbeliségével kapcsolatban segíti.

A bővebb információt az érdeklődők: „Önértékelési kézikönyv ált. isk. számára” linken tekinthetnek meg.

Tisztelettel kérjük támogatásukat!

Az intézmény vezetősége és tanárai


                            2017  EBÉDBEFIZETÉS